ΟΛΥΜΠΟΣ

ΟΛΥΜΠΟΣ

      Ο Όλυμπος βρίσκεται στον νομό Πιερίας. Είναι το ψηλότερο βουνό  της Ελλάδας, γνωστό κυρίως για το ύψος του αλλά και για την μυθολογία του. Επίσης, είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια και παγκοσμίου φήμης.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

    Στην κορυφή του Ολύμπου, σύμφωνα με την Αρχαιολογική θρησκεία και μυθολογία κατοικούσαν οι 12 θεοί, στους οποίους πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Επίσης στην ίδια κορυφή υπάρχουν τρεις πυραμίδες, μάλλον φτιαγμένες από άνθρωπο, λεγόμενες «τρεις βασιλιάδες» των οποίων η γωνία είναι ακριβώς η ίδια σε μοίρες με την γωνία των τριών αστέρων του Ωρίωνα στο διάστημα.

Η λέξη Όλυμπος έχει, όπως και άλλες Ελληνικές λέξεις, την ετυμολογία του. Βγαίνει από τις λέξεις : όλα + λάμπω. Από αυτές παράγεται η λέξη ολόλαμπος που μετά έγινε ουλόλαμπος, ούλαμπος και τέλος Όλυμπος .  Δηλαδή Όλυμπος σημαίνει λαμπρός.

    Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου, που από τα αρχαία χρόνια ονομάστηκε «Το στεφάνι του Δία», θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού, απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με όλα τα χαρακτηριστικά του! Είναι ένα γεγονός , το οποίο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών του Ολύμπου γνωρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η τοποθεσία αυτή, έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία»!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!!

    Πολλοί είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία του προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες πολλών ανθρώπων οι οποίοι παρευρίσκονταν σε λειτουργίες τις Εκκλησίας, να λένε ότι ένιωθαν μία ανατριχίλα και τους σηκώνονταν τα μαλλιά από την ισχυρή ηλεκτρική φόρτιση του χώρου

Λύκαινα 12