Σύγχρονα (Live) και Ασύγχρονα (Moodle) Διαδικτυακά Μαθήματα

Χαίρετε! Είμαι ο φιλόλογος Κυριάκος Γεωργιάδης. Εγώ και οι συνεργάτες μου σε καλωσορίζουμε στην διαδικτυακή μας πλατφόρμα. Ο τίτλος του προγράμματος μαθημάτων είναι :  Μαθήματα Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού για όλες τις ηλικίες.

Υπαρχουν 4 επιλογές για να συμμετάσχεις στα μαθήματά μας: η 1η επιλογή είναι ένας συνδυασμός: το 1ο μέρος του συνδυασμού αφορά τα διαδικτυακά ζωντανά μαθήματα: μια διαδικτυακή ώρα την εβδομάδα. Περιλαμβάνει την ζωντανή επικοινωνία με τον καθηγητή, βίντεο, εικόνες και πίνακα, στον οποίον παρουσιάζεται η θεωρία του κάθε μαθήματος και επιλύονται τυχόν απορίες. Το 2ομερος του συνδυασμού αφορά τα λεγόμενα ασύγχρονα διαδικτυακά μαθήματα. Πρόκειται για 2 μαθήματα τον μήνα, που ανεβαίνουν στην εκπαιδευτική εφαρμογή του moodle. Περιλαμβάνουν ό,τι κάνουμε στα ζωντανά μαθήματα και επιπλέον πλούσιο υλικό, που έχει να κάνει με τις ενότητες της γραμματικής, του συντακτικού, του αρχαίου ή μεσαιωνικού ή νεοελληνικού κειμένου, της ποίησης, της λογοτεχνίας, της λειτουργικής γλώσσας και άλλων πολλών. Κι όλα αυτά με τη μορφή βίντεο, εικόνων, αρχείων pdf, ηχητικών αρχείων, αρχείων word και πολλών ασκήσεων. Αυτή είναι η 1η επιλογή.

Η 2η επιλογή είναι να συμμετάσχεις μόνο στα διαδικτυακά ζωντανά μαθήματα. Μία διαδικτυακή ώρα την εβδομάδα.

Στην 3η επιλογή μπορείς να επιλέξεις να συμμετάσχεις μόνο στα ασύγχρονα διαδικτυακά μαθήματα. Πρόκειται για 2 μαθήματα τον μήνα. Έχεις τον προσωπικό σου κωδικό και εισέρχεσαι, όποτε θελήσεις εντός του καθορισμένου δεκαπενθημέρου, και παρακολουθείς το μάθημα. Το μάθημα έχει τη μορφή βίντεο, αρχείων pdf, εικόνων, αρχείων word και ασκήσεων και περιλαμβάνει ενότητες, όπως γραμματική, συντακτικό, αρχαίο ή μεσαιωνικό ή νεοελληνικό κείμενο, ποίηση, λογοτεχνία και πολλά άλλα. Επίσης καθημερινά μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με οποιονδήποτε τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος υπάρχει δυνατότητα και μίας ζωντανής επικοινωνίας –συνομιλίας ανά 4 μαθήματα για επίλυση αποριών και οποιοδήποτε θέμα θέλεις να συζητήσουμε. Αυτή είναι η 3η επιλογή.

Και στην 4η επιλογή μπορείς να επιλέξεις εσύ, μόνος ή μόνη, το πρόγραμμα μαθημάτων. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις 2 ή  3 διαδικτυακές ώρες ζωντανά την εβδομάδα ή μπορείς να επιλέξεις ένα ειδικό θέμα, που εσένα μόνο ενδιαφέρει. Κάποιοι, για παράδειγμα, επέλεξαν να διδαχθούν αποκλειστικά την τραγωδία του Σοφοκλέους Αντιγόνη ή κάποιοι άλλοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων που αφορά την λειτουργική γλώσσα. Αυτά σε γενικές γραμμές.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα βρεις εντός της ιστοσελίδας μας, www.gnomonpedia.com και βεβαίως για περισσότερες διευκρινίσεις είμαστε στη διάθεσή σου στα τηλέφωνα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επίσης θα βρεις στην φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας. Σε περιμένουμε να βαδίσουμε μαζί τον όμορφο και συναρπαστικό δρόμο της ελληνικής παιδείας!