ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

του Άρτσιμπαλντ Τζόζεφ Κρόνιν

Περίληψη

Τα Κλειδιά της Βασιλείας ( πρώτη έκδοση 1941 ), ένα απ’ τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του Κρόνιν, αφηγούνται τον πνευματικό και ψυχικό αγώνα ενός νεαρού Σκοτσέζου ιερέα. Ο πάτερ Τσίσολμ έρχεται αντιμέτωπος με τους κινδύνους και την απελπισία σε μια μακρινή ιεραποστολή στην Κίνα και βρίσκει τα κλειδιά της βασιλείας του Θεού στην πίστη του και στην καρδιά του. Η ελπίδα για καλοσύνη παραμένει διαχρονική και θελκτική μέσα σ’ αυτό το βιβλίο, που απεικονίζει έναν άνθρωπο με ακλόνητο σθένος και θέληση.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Άρτσιμπαλντ Τζόζεφ Κρόνιν (Archibald Joseph Cronin19 Ιουλίου 1896 – 6 Ιανουαρίου 1981), γνωστός και ως A. Tζ. Κρόνιν, ήταν Σκωτσέζος ιατρός και συγγραφέας.

Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1896 στο Κάρντρος του Ντανμπαρτονσάιρ. Σπούδασε στην Ακαδημία του Ντανμπάρτον και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης από όπου πήρε πτυχίο Ιατρικής. Αφού εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία, το 1921 παντρεύτηκε την Ανιές Μαίρη Γκίμπσον (επίσης γιατρό) άρχισε να ασκεί την Ιατρική σαν ελεύθερος επαγγελματίας στη Νότια Ουαλία. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Το 1930 ύστερα από κάποιο κλονισμό της υγείας του αποσύρθηκε για ανάρρωση σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Ινβεραρέι. Εκεί μέσα σε τρεις μήνες έγγραψε το πρώτο του βιβλίο “Hatter’s Castle”. Το βιβλίο γνώρισε εκπληκτική επιτυχία, μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες και του έδωσε την ευκαιρία να εγκαταλείψει την Ιατρική και ν’ αφοσιωθεί στην μυθιστοριογραφία.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι τα: Το Κάστρο (1931), Τα αστέρια κοιτάζουν τη γη (1935), Το κάστρο (1937), Τα κλειδιά της βασιλείας (1941), Τα άγουρα χρόνια (1944), και Τα ώριμα χρόνια (1948). Ο Άρτσιμπαλντ Τζόζεφ Κρόνιν πέθανε στις 6 Ιανουαρίου 1981 σε ηλικία 85 ετών.

βιβλιόφιλος