Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρoς και η μαγειρική των Αγίων. Οι Ασυρματιστές του Θεού.

Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρoς και η μαγειρική των Αγίων.

Στην ιστορία του Αγίου Ευφροσύνου του μάγειρα αναφέρεται το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Προδρόμου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ. Πρόκειται για την αφηγηματική βιογραφία του αγίου που αξιώθηκε να γεύεται τα αγαθά του Παραδείσου και δείχνει με ποιό τρόπο ανυψώνονται οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι και πως πάνω απ’ όλα μετρά ο πλούτος της καρδιάς μας. Την ωραία ιστορία συμπληρώνουν Ιστορίες από το Γεροντικό εμπνευσμένες από την μαγειρική των αγίων. Η γεμάτη δυναμισμό εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Δημητρέλου σε συνεργασία με τα σκίτσα της Αγγελικής Δελεχά δίνουν ένα αποτέλεσμα που αρέσει στους μικρούς αναγνώστες και τους εισάγουν στο κατανυκτικό κλίμα της ορθόδοξης ζωής. Το βιβλιο εντάσσεται στην σειρά “Οι ασυρματιστές του Θεού”.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Μαρία Προδρόμου γεννήθηκε στη Λάρνακα το Νοέμβριο του 1980 αλλά κατάγεται από τον Άγιο Σέργιο, κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.
Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά την οδήγησε να σπουδάσει δασκάλα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών και την καθημερινή επαφή μαζί τους, βλέπει το δικό τους κόσμο που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις ιστορίες της.
Αφορμή για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα στάθηκε η αδελφική της φίλη Άντρη, που την ενθάρρυνε να μετατρέψει τις σκέψεις της σε λέξεις και να τις μεταφέρει στο χαρτί.
Από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της: Το ταξίδι της αγάπης , Εκδρομή στον Άγιο Λάζαρο και Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας.

βιβλιόφιλος