Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

        Η υπόγεια αυτή πόλη βρίσκεται 60 μέτρα κάτω από το έδαφος και σε παλαιότερα χρόνια κατοικούσαν εκεί περίπου 20.000 άνθρωποι!

Στο Ντερινκούγιου  βρίσκεται η βαθύτερη υπόγεια πόλη η οποία ανακαλύφθηκε το 1963 όταν ένας άνθρωπος έκανε ανακαίνιση και όταν γκρέμισε έναν  τοίχο βρήκε μία πόρτα που οδηγούσε στην πόλη. Μπήκε και άρχισε να περπατάει στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης.

    Οι αρχαιολόγοι λένε ότι η υπόγεια πόλη δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια. Μέχρι σήμερα  έχουν φτάσει στο 11ο επίπεδο, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα επίπεδα υπάρχουν. Το ποιοι, πότε και γιατί  κατασκεύασαν την πόλη με σκοπό να ζουν κάτω από την γη μας είναι άγνωστα.

Στο εσωτερικό της πόλης υπήρχαν ένα σχολείο, πολλοί στάβλοι ζώων, αρκετά πηγάδια, ακόμη και υπόγειες στοές που οδηγούσαν κατευθείαν σε γειτονικές υπόγειες πόλεις. Μεγάλες αποθήκες τροφίμων, καταστήματα και εκθαμβωτικές αίθουσες συνεδριάσεων διευκόλυναν την ζωή των κατοίκων της υπόγειας αυτής πόλης. Είχαν κατασκευαστεί ειδικά συστήματα εξαερισμού που πηγαινοέφερναν οξυγόνο σε ολόκληρη την πόλη.

       Η υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μνημείο, γιατί χιλιάδες χρόνια  πριν κάποιοι άνθρωποι είχαν την σκέψη να φτιάξουν αυτή την πόλη ως καταφύγιο από τους εχθρούς τους.

Λύκαινα 12