Ο ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ – Laura Hillenbrand

Ο ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ – Laura Hillenbrand

Ένα απόγευμα του 1943, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό πέφτει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μέσα από τα συντρίμμια, ένας άντρας βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ο νεαρός υποσμηναγός Λούι Ζαμπερίνι…Ο Λούι Ζαμπερίνι σε νεαρή ηλικία

Ο Λούι έχει ήδη δώσει δύσκολες μάχες στη ζωή του –από παιδί του δρόμου έφτασε να γίνει σπουδαίος αθλητής και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, το 1936.

Στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, το 1936, ο 19χρονος Λούι, με το χαλκινο μετάλλιο. Ήταν η πρώτη φορά που μεταδόθηκαν οι Αγωνες τηλεοπτικά.

Αλλά τώρα τον περιμένει μια οδύσσεια χωρίς προηγούμενο…

Μπροστά του απλώνεται απέραντος ο άγριος ωκεανός. Μέσα στη σωσίβια λέμβο του, θα κινδυνέψει από τους καρχαρίες, τη δίψα, την πείνα και το σφυροκόπημα ενός εχθρικού βομβαρδιστικού, για να βρεθεί τελικά αιχμάλωτος των Ιαπώνων. Στα χέρια ενός εχθρού που δεν γνωρίζει οίκτο, θα φτάσει στα όριά του. Αλλά θα απαντήσει στην απόγνωση με ελπίδα, στην κτηνωδία με ανυπακοή. Και θα επιζήσει.

Αγκαλιάζοντας τη μητέρα μου, κατά την επιστροφή του, μετά χρόια βασανιστηριων σε Ιαπωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο «Αλύγιστος» είναι η συγκλονιστική, πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που, όταν η μοίρα τον καταδίκασε, εκείνος, απλά, άλλαξε τη μοίρα του.

Ο βασανιστης του Ζαμπερίνι, Ιάπωνας λοχαγός με τη επωνυμία, «The Bird»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Λόρα Χίλενμπραντ (Laura Hillenbrand) είναι η συγγραφέας του «Seabiscuit: An American Legend», που έγινε Νο. ευπώλητο των New York Times, συμπεριελήφθη στον τελικό κατάλογο των υποψηφιοτήτων για το βραβείο του National Book Critics Circle, κέρδισε τα βραβεία Book Sense Book of the Year και William Hill Sports Book of the Year, εμφανίστηκε σε περισσότερες από δεκαπέντε λίστες των καλύτερων βιβλίων της χρονιάς και ενέπνευσε την ταινία Seabiscuit, που ήταν υποψήφια για εφτά βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Το 2004 απέσπασε το National Magazine Award για το άρθρο της «A Sudden Illness» στον New Yorker. Η δουλειά της έχει επίσης δημοσιευθεί σε έντυπα όπως οι New York Times, το Vanity Fair, η Washington Post και οι Los Angeles Times. Από κοινού με τον ηθοποιό Γκάρι Σινίς υπήρξε συνιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Operation International Children, σκοπός του οποίου ήταν να παρέχει σχολικά είδη σε παιδιά εμπόλεμων περιοχών. Η συγγραφέας ζει στην Ουάσινγκτον.

Ο βιβλιόφιλος